Innovatief bedrijfsnetwerk EUKA/Droneport 

Enabling the drone industry

Mark Vanlook

Clustermanager 

30 mei om 10.30u

Wat doet EUKA?

De drone economie is wereldwijd een belangrijke toekomstsector en de vermarkting ervan biedt veel nieuwe uitdagingen voor een breed aantal sectoren in Vlaanderen. Drones worden immers meer en meer ingezet door politie, brandweer, bouw, landbouw, media, bewaking … De Vlaamse dronecluster Euka vzw is een innovatief netwerk dat ondernemers, beleidsmakers en onderzoekers bij elkaar brengt.  

Droneport

Naast een toelichting over de dronecluster Euka, zal clustermanager Mark Vanlook ook een woordje uitleg geven over Droneport. Droneport wordt de incubator die ondernemers in de drone-industrie met elkaar verbindt. Bedrijven kunnen er terecht voor een uitgebreide omkadering en ondersteuning met de juiste sectorgebonden knowhow en coaching. Daarnaast biedt Droneport huisvestingsmogelijkheden in diverse formules in combinatie met test- en vliegruimtes, vergaderzalen en flexwerkplekken. Droneport maakt deel uit van het netwerk van de Limburgse incubatoren

Waarom lid worden?
  • EUKA helpt jou met je innovatief idee en biedt je opvolging en ondersteuning van A tot Z bij elke stap in jouw onderzoeksproject. Je krijgt er inzicht in alle subsidiemogelijkheden en kan deelnemen aan verschillende EUKA-projecten.
  • Je legt contacten die het verschil maken, want je hebt toegang tot het uitgebreide netwerk van experten en organisaties, zowel nationaal als internationaal. Bovendien brengt EUKA zijn leden met elkaar in contact waar nodig en krijg je als lid een hoge visibiliteit in de drone-community.
  • Heb je een blik op het buitenland? EUKA heeft een nauwe samenwerking met FIT en organiseert voor zijn leden gezamenlijke standruimte op internationale events, missies voor ‘technology watching’ en de Drone Hero Europe wedstrijd.
  • EUKA wil je helpen met al je vragen over de dronewetgeving in België en Europa.
Ontdek de leden
Meer info