Innovatief bedrijfsnetwerk – Cluster BIM

Building Information Models in stroomversnelling

Bart Ingelaere

Clustermanager

12 december om 14.10u

Wat doet Cluster BIM?

Een doorgedreven digitalisatie leidt tot belangrijke productiviteitsstijgingen in de meest diverse sectoren. Het kan ook de bouwsector financieel en technologisch veel winst kan opleveren.

BIM-technologie (Bouw Informatie Management) laat een maximale beheersing van het bouwproces toe. Door het eerst opbouwen en optimaliseren van een digitale tweeling van het project, worden ondermeer fouten, misplanning en materiaalverspilling vermeden. De Cluster BIM omvat nu reeds meer dan 80 bedrijven. Als groep verbeteren ze de BIM-technologie en werken obstakels weg. Er werd reeds bijzonder veel gerealiseerd: de publicatie van samenwerkingsprotocols, BIM-visieplan, modelleerafspraken, evaluaties van classificatiesystemen en nog veel meer. Dit heeft een duidelijke impact op hun technologische knowhow en verbetert hun marktpositie.

Kortom, de Cluster BIM heeft in sterke mate geholpen om ook ons land op de kaart te zetten als een succesvolle pionier in deze nieuwe technologie. 

De Cluster BIM is ook een businessclub waar de leden elkaar beter leren kennen; Dat leidt tot onderlinge technologische ondersteuning of zakelijke samenwerkingen. De leden ontmoeten elkaar tijdens de vergaderingen van de zeven werkgroepen en tijdens bijeenkomsten rond boeiende thema’s op interessante locaties.

Waarom lid worden?

Bedrijven die al werken met BIM of hiermee van start willen gaan, worden uitgenodigd om toe te treden tot het consortium van geëngageerde bedrijven om zo de BIM-cluster, ondersteund door WTCB en VCB, te versterken.

Getuigenis op 12 december
Te bepalen
Ontdek de leden